Educatie / Dyslexie

Kanteff Speech Processing heeft de afgelopen jaren zijn producten en diensten ook binnen het onderwijs met succes toegepast. Inmiddels zijn er al vele instellingen die gebruikmaken van onze spraak en taaloplossingen.

Dyslexie
"Dyslexie is: het niet goed kunnen lezen en/of spellen, zelfs als je extra hebt geoefend en hulp kreeg van een specialist. Dyslexie heeft niets met intelligentie te maken. Je kunt ontzettend slim zijn, en toch dyslexie hebben."
"Heel vervelend als je bijvoorbeeld een werkstuk wil maken. Je weet wel wat wil zeggen, maar je krijgt de woorden niet goed papier. Kon je het maar vertellen?"

Spraakherkenning
Je praat tegen de computer, en het programma schrijft het snel en foutloos voor je op. Zo kun je een prachtig werkstuk maken.

Je woorden verschijnen onmiddellijk in documenten en e-mail berichten. Je bespaart tijd door veel gebruikte zinnen en alinea’s met één woord in te voegen. Teksten kunnen ook worden voorgelezen zodat het aanpassen van de gedicteerde documenten makkelijk is. Ook bestaande documenten kunnen worden voorgelezen. Dit gebeurt met heel natuurlijk klinkende computer stem.

Naar je werk luisteren
De tekst die je hebt ingesproken kan je met een natuurlijk klinkende stem laten voorlezen. Hierdoor heb je een controle of de Dyslexie Software je stem goed hebt herkend. Ook je e-mail kan je laten voorlezen met tekst-naar-spraaktechnologie (Real Speak).

Voorlees software
ClaroRead is software die documenten, e-mail’s en websites voorleest. Letter voor letter, woord voor woord, een hele zin, alinea of pagina.

Dit alles met een natuurlijk klinkende computer stem Nuance RealSpeak.  Via de software is het ook mogelijk om van je documenten audio files maken om ze bijvoorbeeld via een iPOD of MP3 speler af te luisteren.
Scannen en PDF Documenten
Ook zit er een handige scan functie in ClaroRead. Hierdoor worden gescande documenten voorgelezen en je kunt ze ook bewerken in bijvoorbeeld Microsoft Word.  Ook het laten voorlezen van PDF bestanden is mogelijk.

Makkelijk lezen
Met ClaroRead kun je eenvoudig het lettertype, de lettergrootte en de kleur van de tekst veranderen. Een groter lettertype maakt het lezen vaak al eenvoudiger. Ook de regelafstand en de tekenafstand zijn simpel aan te passen.

Controle
Met de controle functie in de software is het mogelijk om (Homofonen) woorden te checken. Verder kan tijdens het typen ClaroRead je ook voorlezen. Hierdoor heb je direct een eenvoudige controle of je de tekst juist hebt getypt.

USB                
ClaroRead is ook beschikbaar als UB versie. Deze USB stick heeft het voordeel dat je de ClaroRead niet op je PC of de PC van school hoeft te installeren. De software werkt direct vanaf de stick.
Wil je het je zelf helemaal makkelijk maken, dan typ je niet de tekst maar praat je tegen je computer. Met behulp van spraakherkenningssoftware zoals Dragon NaturallySpeaking spreek je de tekst in door middel van een headset. Je spraak wordt omgezet in tekst.